Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών

info@igme.gr
213.133.7000

To επετειακό λεύκωμα για τα 100 Χρόνια Γεωλογικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα αποτελεί μια βίβλο των επιστήμων της Γης στον ελλαδικό́ χώρο, καταγράφοντας πρόσωπα, μελέτες και γεγονότα, τα οποία διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην ευρύτερη οικονομική και πολιτισμική εξέλιξη.

Στην πραγματικότητα αποτελεί μια κιβωτό μνήμης όσων ηγήθηκαν της γεωλογικής και μεταλλευτικής έρευνας, στην υπηρεσία του ελληνικού κράτους και παρακαταθήκη για τους νέους επιστήμονες. Στις σελίδες του λευκώματος θα συναντήσετε χάρτες και έγγραφα ιστορικής σημασίας και θα εντοπίσετε κυρίως όλους εκείνους, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην «οργάνωση μιας ειδικής περί τα γεωλογικά θέματα υπηρεσίας».

Μετά από έναν αιώνα λειτουργίας των Γεωλογικών Υπηρεσιών στη χώρα, η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) παίρνει τη σκυτάλη αποτελώντας επιστημονική αιχμή του δόρατος, έχοντας πάντα το βλέμμα της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την κοινωνική προσφορά.

”Αφιερώνεται στους σκαπανείς και σε όλους εκείνους που μόχθησαν στο πεδίο της γεωλογικής και μεταλλευτικής έρευνας της χώρας’’

 

 

Υποστηρικτές 'Εκδοσης: 


Share