Φυσικό αντικείμενο:
H «Ελληνική Γεώσφαιρα» στα Ελληνικά θα κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες (3 τεύχη/ έτος) σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή (υπάρχει ήδη καταχωρημένο σχετικό ISSN. Το κάθε τεύχος θα περιέχει άρθρα ποικίλου περιεχομένου, τα οποία θα προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινωφελές έργο της ΕΑΓΜΕ και τη συμβολή όλου του προσωπικού του στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Το περιοδικό θα πραγματεύεται, μεταξύ άλλων:
- αποτελέσματα των έργων που υλοποιούνται στα πλαίσια εθνικών & συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων,
- θέματα που άπτονται των εθνικών πολιτικών (π.χ. πολιτική για τις ΟΠΥ, πολιτική για τα νερά),
- θέματα που άπτονται των πολιτικών της Ε.Ε. (π.χ. Οδηγία INSPIRE, θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός),
- διάφορες δραστηριότητες του Ινστιτούτου (π.χ. συμβολή στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών),
- θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος που άπτονται των γεωεπιστημών,
- την μόνιμη στήλη «Η Γεωλογία με απλά λόγια», για τους νέους αναγνώστες,
- ημερολόγιο προσεχών εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις), κλπ.
Η «Ελληνική Γεώσφαιρα» θα αναρτάται στον ιστοχώρο της ΕΑΓΜΕ και θα προωθείται μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ηλεκτρονική αλληλογραφία, κοινωνικά δίκτυα), ενώ η έντυπη έκδοση (200 αντίτυπα) θα διανέμεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, βιβλιοθήκες, σχολεία, υπηρεσίες κλπ. Επιπλέον, θα κυκλοφορεί σε ετήσια βάση ενημερωτική έκδοση στα Αγγλικά που θα παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα και δράσεις του Φορέα για το έτος που πέρασε.
Τέλος θα γίνει επανασχεδιασμός - διαμόρφωση της ιστοσελίδας της ΕΑΓΜΕ, με σύγχρονες προδιαγραφές και λειτουργίες, ενώ ταυτόχρονα θα ανανεωθεί το περιεχόμενό της ώστε να προβάλει όλες τις δράσεις του φορέα, αλλά και να παρέχει στο χρήστη εργαλεία κατάλληλα για βέλτιστη αλληλεπίδραση (π.χ. e-shop χαρτών, φόρμες επικοινωνίας, υποβολή αιτήσεων κλπ).
Σκοπιμότητα – Αναμενόμενα αποτελέσματα:
Σκοπός του προτεινόμενου έργου, με την ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση του περιοδικού και την προώθησή του από τα κοινωνικά δίκτυα είναι η επίτευξη σημαντικής αναγνωσιμότητας και διείσδυσης σε ποικίλο κοινό - όσον άφορά τον εργασιακό χώρο, το μορφωτικό επίπεδο, την ηλικία και τη γεωγραφική κατανομή. Τέλος, η προβολή των αποτελεσμάτων των υλοποιούμενων έργων (απολογισμός) της Αρχής θα συμβάλλει στην επίτευξη της διάχυσης της πληροφορίας που αποτελεί υποχρέωσή μας τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς.